10 jaar Atelier ByDo

Tien jaar geleden gaf ik mijn eerste naailes. Dat gaan we vieren met een workshopdag vol leuke workshops waar ik in de afgelopen 10 jaar nog niet aan toegekomen. Een dag waarop verschillende expert(ise)s samenkomen. Een dag waarop jij je kunt laten inspireren en je creativiteit kunt laten stromen.

Op zondag 11 november heten we je dan ook van harte welkom op de workshopdag ter ere van dit jubileum! Je kunt je nu inschrijven.

Programma

Van 10u30 tot 16u00 zijn er workshops. Je kunt kiezen uit:

  • Eén lange workshop heuptasjes maken van Anna Treurniet.

Of:

  • Drie korte workshops over naaimachine-onderhoud, textielwarenkennis en duurzame garderobeplanning.

Vanaf 16u00 is het tijd voor kleding- en stoffenruil en een feestelijke borrel.

Tassen maken – Anna Treurniet
Maak gebruik van Anna’s expertise en maak een ontzettend leuke tas. We gaan aan de slag met heuptasjes. Ideaal voor op bijvoorbeeld festivals. Anna geeft al langere tijd naailes voor Atelier ByDo en ontwerpt prachtige tassen. Een voorproefje van haar ontwerpen vind je op haar site.

Workshop Duurzaam zonder gedoe – Dorine Boudewijn
Je hoort er steeds meer over: de kledingindustrie is vervuilend, kleding wordt onder slechte arbeidsomstandigheden geproduceerd, soms met kinderarbeid. Het zijn sombere verhalen, maar geen nood. Jij kunt er namelijk een positieve draai aan geven. In deze workshop gaan we aan de slag met garderobeplanning voor een duurzame kledingkast. In een paar eenvoudige stappen kun jij je garderobe veel duurzamer maken. Na deze workshop heb je een concreet stappenplan om thuis aan de slag te gaan.

Workshop Textielwarenkennis – Geralda Woolderink
Tijdens deze workshop vertelt Geralda je van alles over stoffen: uit welke vezels is je stof opgebouwd? Wat voor type weefsels zijn er? Hoe herken je die? En wat kun je er zoal van maken?

Workshop naaimachine onderhoud – Wim Teunissen
Naaimachinecentrum Teunissen komt naar de Smeltkroes om je van alles te vertellen over de werking van je naaimachine. Hoe werkt een naaimachine? Wat komt er kijken bij het onderhoud van een machine? We kijken ook naar wat je zelf kunt doen in het onderhoud van je naaimachine.

Kleding- en stoffenruil
Ben je na een dag workshops nog niet klaar met kleding en stoffen? Dan kun je aansluitend verder tijdens de kleding- en stoffenruil. Alle kleding en stoffen die ongebruikt in de kast liggen, krijgen zo weer een mooie bestemming. Ontzettend duurzaam en ook nog eens heel leuk.

We sluiten de dag af met een feestelijke borrel.

Kosten
Deelnemen aan de workshopdag kost €35,00 (inclusief lunch, exclusief materiaal).
Voor mensen die weinig te besteden hebben geldt er een kortingstarief van €27,50.

Inschrijven
Inschrijven kan via het online inschrijfformulier. Wees er snel bij, want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.