Drukke tijden

Het was de afgelopen dagen druk rondom het atelier. Zaterdag had ik de open dag en gaf ik een workshop op het zomerkwartier en gisteren was ik naar een trendlezing van Christine Boland.

De open dag is heel goed verlopen. Van tevoren weet je natuurlijk nooit wat je moet verwachten. Komen er twee of tweehonderd mensen? Ik en mijn vrijwilligers stonden om 10u00 klaar om iedereen te ontvangen. De eerste bezoeker wilde al meteen aan de slag. Dat kon tijdens de inloopworkshop etui maken: een heel laagdrempelig project dat ook geschikt is als je nog geen naai-ervaring hebt. Je gaat meteen met een afgerond project naar huis. En het resultaat is ontzettend mooi geworden. ’s Middags liep het bezoek ook lekker door en heb ik nog een aantal korte kleurenadviezen gegeven.

 

Na de open dag ging ik meteen door naar Het Zomerkwartier om daar een workshop te geven: speeddate kleur. Bezoekers konden daar aanschuiven om kennis te maken met het fenomeen kleuradvies. Ook gaven we vast een inkijkje in het persoonlijke kleurenpalet door met de zilver- en gouddoek en de huidwaaiers te kijken of warme of koele kleuren beter staan. Er was veel belangstelling van zowel vrouwen als mannen. Daarna was het tijd voor de officiële opening van het atelier. Ik vond het heel fijn om met zoveel vrienden en familie deze belangrijke stap in mijn leven te vieren.

 

Gisteren was ik op pad voor de Vereniging voor Image Professionals. Christine Boland gaf een trendlezing over de mode voor herft/winter 15/16. Het was een zeer inspirerend verhaal. Ik heb veel beeldmateriaal gekregen dat ik zeker zal gebruiken bij de adviezen voor volgend jaar. Maar tijdens de naailes heb ik deze nieuwe ideeën ook al toegpast. Een van de cursisten had een satijnen stof gekocht met een dessin van een heel grof geweven stof. Een prachtig contrast. Hoe je zo’n jurkje nog spannender maakt? Als je de ceintuur niet van dezelfde stof maakt, maar juist van zo’n grovere stof. Zo komt de structuur die in de print gesuggereerd wordt ook daadwerkelijk terug. Dan is je outfit niet alleen goed gestyled, maar ben je ook nog eens een trendsetter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *