Bruidsmode

Als je in de buurt van Boxmeer bent, moet je vooral even de bibliotheek binnenlopen. Daar is namelijk een kleine tentoonstelling te zien over Bruidsmode door de eeuwen heen. Het is niet groot, maar er zijn  wel een paar mooie jurken te zien en vitrines vol met sluiers, trouwboekjes, foto’s en andere toebehoren.

Er zijn leuke naslagwerken gemaakt met achtergrond informatie rond de geschiedenis van het trouwen. Waren jurken altijd wit? Wat waren de verschillen tussen standen? Hoe zagen bruidsmodetijdschriften er in de negentiende eeuw uit? Prachtig borduurwerk, kant en sjaals inspireerden mij voor ontwerpen van nieuwe bruidsjurken en -accessoires. Ook leuk om te zien dat in de negentiende eeuw vrouwen van hun aanstaande vaak een rieten mandje cadeau kregen met daarin allerlei naai-attributen: garens, kantjes, naalden en noem maar op (te zien op de tweede foto).

Een van de leuke weetjes die je er te weten kan komen: van oudsher is juni een favoriete maand om in te trouwen. Juni is namelijk de maand van Juno, beschermvrouwe van het huwelijk. Boffen Menno en ik even.

Vind je het ook leuk om de tentoonstelling te bekijken? Dat kan nog tot 21 februari. Meer informatie vind je op de website van de bibliotheek in Boxmeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bruidsmode

Ben jij op zoek naar jouw perfecte trouwjurk, maar vind je in de bruidswinkel niet wat je zoekt? Of wil je een exclusieve couture bruidsjapon? Dan kan ik je helpen. Aan de hand van jouw wensen ontwerp en maak ik een jurk die perfect bij jou past.

Hoe gaan we te werk?
Jouw wens staat centraal. Misschien weet je al precies hoe jouw trouwjurk eruit moet zien. Of misschien weet je vooral wat je niet wil. Of misschien heb je nog helemaal geen idee. Wij gaan hoe dan ook op zoek naar het beste ontwerp voor jou. Aan de hand van beeldmateriaal, stoffen en schetsen maak ik drie prachtige ontwerpen die bij jouw wensen aansluiten. Daaruit kies jij er één en die jurk ga ik voor je maken. We beginnen met een proefmodel en als dat perfect op jouw maten aansluit, wordt de jurk in de stof en kleur van jouw keuze gemaakt.

Twijfel je nog over wat je precies wil? Of ben je niet zeker welke jurk bij jou past? Kijk dan een bij Voor de bruid.

Waarom een bruidsjurk op maat?
In een bruidsboetiek kun je prachtige jurken vinden. Helaas sluiten ze niet altijd aan bij jouw wensen. Ruim 95% van het aanbod bestaat uit effen, strapless jurken in de kleuren wit, crème en ivoor. Maar wat als jij een jurk wil met een mouwtje of in een kleur of in een woeste print? Visualiseer dan jouw perfecte jurk en laat die op maat maken. Zo ben jij op jouw bruiloft de ster van de dag. Iedereen zal zien dat jij de gelukkigste vrouw op de wereld bent.

Kosten
Trouwen met de man of vrouw van je dromen in de jurk van je dromen, dat wil elke vrouw. Maar niet elke vrouw heeft dezelfde wensen of hetzelfde budget. De kosten voor een trouwjurk zijn heel erg afhankelijk van het model, de lengte, het aantal lagen stof en materialen en daarom is het lastig een standaard prijs te rekenen. Een complete bruidsjurk kost gemiddeld €1800,00 maar ik heb ook bruidsjurken van €800,00 en €2500,00 gemaakt. Wil je een indicatie voor wat jouw bruidsjurk gaat kosten? Neem dan vrijblijvend contact op met dorine@atelierbydo.nl of bel 06 442 249 06.

Bruidsmode

Gefeliciteerd! Jij gaat binnenkort trouwen en daarvoor zoek jij een speciale jurk. Want je wil natuurlijk schitteren voor je aanstaande man of vrouw. Wij gaan samen jouw droomjurk realiseren.

Samen overleggen we over een ontwerp. Aan de hand van voorbeelden bespreken we hoe jouw droomjurk eruit moet zien. Wil je een modern design zonder veel versieringen? Of wil je liever een bruidsjurk met veel prachtige details? Kies je voor luxe zijde? Of wens je liever een mooi eenvoudig ontwerp? Wil je traditioneel wit of een andere stralende kleur? Wil je misschien geen jurk maar liever een stijlvol pak op maat? Alles mag, zolang het maar een ontwerp is dat bij jou en jouw wensen past.

Combineer het ontwerpen van je bruidsjurk met een kleur- en stijladvies om ervoor te zorgen dat jij straks straalt in de perfecte jurk. Je weet dan zeker dat de kleur en het model je flatteren. Als je vooraf een kleur- en stijlanalyse laat doen bij Atelier ByDo, krijg je 5% korting op je bruidsjurk.*

*Vraag naar de voorwaarden.