Cirkel van Kleding

Afgelopen zomer heb ik meegewerkt aan een kunstproject: de Cirkel van Kleding. Het is een conceptueel kunstwerk van Pet van de Luijgaarden, dat bestaat uit 2400 kledingstukken aan een 1,2 km lange waslijn. Het symboliseert het aantal kledingstukken dat een vrouw in haar leven draagt. De kledingstukken bestaan uit gerecyclede en ge-upcyclede kleding, ontworpen door professionele en amateur kunstenaars en modeontwerpers uit heel Nederland. Van 26 juli t/m 17 augustus is De Cirkel van Kleding in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum te zien geweest.

Natuurlijk ben ik vol trots dat ik in het museum gehangen heb, maar het leukste was toch het maken en herontwerpen van de kledingstukken. Omdat het geen draagbare mode hoefde te zijn, ging er een heel nieuwe artistieke ader stromen. Gefascineerd door de combinatie van verschillende structuren en het herhalen van vormen ben ik aan de slag gegaan. Helaas stroomde ik pas laat in bij het project en had ik door de verhuizing naar de Honigfabriek weinig tijd. Maar het heeft me wel veel nieuwe ideeën gegeven voor nog talloze projecten. Ik kan voorlopig dus aan de slag. Verwacht dus vooral ook iets experimenteler ontwerpen van mij de komende tijd.

Intussen is bekend gemaakt dat de Cirkel verder gaat. Pet wil een collectie maken die wat gemakkelijker tentoon te stellen is en daarom wordt er nu hard gewerkt aan een enorme collectie barbiekleding. Iedereen kan meedoen, dus lijkt het je ook leuk om mee te doen aan de Cirkel van Kleding, kijk dan op de website.

Hieronder vind je een aantal overzichtsfoto’s en foto’s van mijn werk voor de Cirkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *