Dutch Sustainable Fashion Week

Deze week is het Dutch Sustainable Fashion Week. Het moment om meer aandacht te vragen voor schone kleding. Door het hele land zijn er allerlei leuke activiteiten waar je aan kunt meedoen, ook bij Atelier ByDo.

Waarom eco?
Waarom is dat zo belangrijk, duurzame mode? Dat is een vraag die ik vaak te horen krijg. Veel mensen weten niet hoe het er in de mode-industrie aan toegaat. Dat werknemers uitgebuit worden, dat veel kleding door kinderhanden gemaakt is, dat er vervuilende chemicaliën gebruikt worden, dat er liters en liters water verloren gaan en dat verfstoffen gedumpt worden in de rivier. Het zijn maar een paar voorbeelden van misstanden in de mode. Gelukkig wordt er steeds meer gedaan om deze misstanden recht te zetten.

Zelf op weg naar duurzaamheid
Ook kan jij zelf ook stappen zetten om duurzamer met mode om te gaan. Zo kun je bij veel grote ketens kiezen voor kleding van biologisch katoen. En zijn er labels die helemaal eco en fair zijn. Tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week is er veel aandacht voor zelf je kledingkast verduurzamen. Zo kan je mee doen aan een kledingruil. Een overzicht van alle events door heel Nederland vind je op de site van DSFW.

Wil je vast wat tips om zelf aan de slag te gaan, kijk dan naar onderstaande video.

Workshops kleur en stijl
Weten wat je staat, en wat je in je garderobe nodig hebt, dat is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor de wereld. Tijdens een kledingadvies ontdek je in welke kleding jij uitstraalt wie je bent, en bovendien het helpt je ook duurzamer om te gaan met kledingconsumptie. Omdat je weet welke kleding je goed staat en welke je beter in de winkel kunt laten hangen, omdat je je garderobe bewust plant, omdat je miskopen voorkomt en kleding dus niet ongedragen in de kast blijft hangen.

Dus wil jij aan de slag met duurzaamheid, je eigen kledingkast en persoonlijke ontwikkeling, meld je dan aan voor één van de volgende workshops. Natuurlijk kunnen op aanvraag altijd extra workshops of privésessies ingepland worden.

14 oktober 14u00-17u00 | Workshop stijl (i.s.m. De Stijlanalist)| €45,00 p.p.
15 oktober 10u00-12u30 | Workshop kleur (i.s.m. De Stijlanalist) | €55,00 p.p.
5 november 10u00-12u30 | Workshop kleur en stijl (i.s.m. De Stijlanalist) | €65,00 p.p.
10 december 10u30-12u30 | Workshop kleur en stijl met het imagospel | €35,00 p.p.

Meld je aan door te mailen naar dorine@atelierbydo.nl.

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *