Favourites ByDo

In aanloop van de inspiratieavond op dinsdag 1 september ben ik al druk in de weer met de garderobeplanning voor het komende najaar: want wat gaan we allemaal maken? De Burda en Knipmode van september geven volop ideeën. Hieronder vind je mijn favorieten met stijladvies.

Knipmode is vanaf dit nummer in een nieuw jasje gestoken: het blad is groter, de lay-out is anders en alle patronen zijn voortaan van maat 34 t/m 54. Dat maakt de patronen voor veel meer vrouwen bereikbaar. De stijl blijft vooral gericht op klassiek en natuurlijk. Maar er zijn ook een aantal patronen die binnen andere stijlen passen.

Dit topje past in bijna elke garderobe, want de stof is bepalend voor de stijl. Heb je grote borsten? Dan zou ik ik de hals wat lagen uitsnijden.

 

Alle kledingstukken van deze kekke outfit staan in de Knipmode als patroon. Let op dat deze set niet getailleerd is. Ik zou het afraden deze te maken als je wat forser bent.

Dit bloesje is wat betreft model redelijk klassiek, maar door de uitvoering echt romantisch. Een strik, zoetsappig roze, een combi van fijne en bewerkte stoffen. Kies een bloemenstof of de blouse over de top romantische te maken of kies een neutrale kleur voor een wat klassiekere look.

In de Burda staan  dit keer ook veel romantische en folkloristische kledingstukken: veel bloemetjesprints wapperende mouwtjes. Omdat we alvast voor Oktoberfest moeten naaien, staan er ook weer dirndljurken in (zelf voor de kleintjes). Dit is mijn favoriet van de folklore-afdeling. Dit type jurk zie je vaak als hobbezak. Deze uitvoering is echter mooi getailleerd. Om bij weg te dromen! Door de hoge sluiting is de jurk weer minder geschikt voor vrouwen met grote borsten. De staande kraag kan je naar je wens aanpassen: kijk eens wat de grote van de kraag doet met de optische lengte van je hals of gebruik je ideale grootte van kledingdetails (schaal) als leidraad.

Over de plusmode ben ik dit keer wat minder enthousiast. Er staan mooie, klassieke patronen in, maar de lengte van de blazer en jurken zullen voor veel vrouwen niet goed uitpakken. De zoomlijn valt voor velen namelijk precies op het breedste punt van de heupen en kuiten en trekt daardoor de aandacht.

 

Daar staat heel veel leuks in andere reportages tegenover. Mensen die zich natuurlijk-modieus kleden kunnen hun hart ophalen. Wat dacht je van bovenstaande jurk? Ik zou er het liefst meteen in wegkruipen. Wijde mouwen vind ik niet zo handig, maar dat is gemakkelijk aan te passen.

Tot slot nog een leuk jurkje met een sixties inslag. Het jurkje is van zichzelf simpel en leuk. Met de losse kraag erop wordt het lekker creatief!

Wil je meer weten over stijlpersoonlijkheden, zoals romantisch of kek? Kijk dan op pinterest voor meer beeldmateriaal.

Bron afbeeldingen: www.knipmode.nl en www.burdafashion.com

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *