Hoogtijdagen

Het is druk bij Atelier Bydo. Aanvragen stromen binnen en jurken worden afgeleverd. De afgelopen twee weken heb ik weer twee creaties afgeleverd die ik graag met jullie deel. Helaas heb ik niet altijd mijn fotograaf bij de hand. De echte foto’s volgen later.

Het eerste ontwerp is een zijden jurk voor het afscheidsfeest van een klant. Zij had de zijde meegenomen uit India en wilde daar al tijden een mooie jurk van laten maken. Dit was de uitgelezen gelegenheid.Ik heb eerst een proefmodel gemaakt voordat ik in de dure zijde ging knippen. Gelukkig sloot alles mooi aan en hoefde ik nauwelijks iets aan het patroon te veranderen.

Bij de tweede jurk hoort een heel bijzondere opdracht. Een vriendin vroeg of ik voor haar een jurk wilde maken van haar moeders trouwjurk. Ze zou de outfit dragen bij de opening van de Mode Biënnale. Het thema van MoBA dit jaar is “fetishism in fashion” en dat moest de jurk ook uitstralen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een heel blote rug, terwijl de voorkant juist heel hoog sluit. Omdat mijn vriendin fantastisch lange benen heeft, moesten we ook wat aan de lengte van de jurk doen. Ik heb er daarom een petticoat bij gemaakt die het geheel extra feestelijk maakt. Inmiddels heb ik gehoord dat ze overspoeld is met complimenten over haar jurk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *