jasje pimpen

De creatievelingen onder ons zullen het wel herkennen: altijd maar kleding (of andere dingen) naar je eigen smaak willen aanpassen. Dat heb ik ook regelmatig, zo ook met mijn spijkerjasje. Zo lichtblauw, zonder iets erbij, dat vind ik maar saai. Daarom ben ik aan de slag gegaan om er een boho-twist aan te geven.

Voor deze restyle heb ik eigenlijk maar één ding gekocht: namelijk een mooie afdruk op stof voor de achterkant. Op Etsy vind je allerlei leuk prints, maar je kan ook zelf gemakkelijk een afdruk op stof maken. Er is namelijk stof dat op papier geplakt zit, zodat je het thuis door de printer kan halen. Daarna haal je het papier eraf en heb je zelf bedrukte stof die je kunt gebruiken. Dit materiaal is per vel of rol te koop, bijvoorbeeld bij deze quiltshop.

Wat heb ik verder nog gebruikt: twee stukjes kant en een paar restlapjes. Zo gemakkelijk kan het zijn. Ik ben begonnen met de stukjes kant. Die heb ik met de hand op de opening van de zakken genaaid. Heel gemakkelijk en snel. Door een garen in dezelfde kleur te gebruiken, zie je de steken niet.

Daarna was de achterkant aan de beurt. Ik wilde een mooie afbeelding met patchwork op het middenachterstuk. Hier zie je hoe ik te werk ben gegaan.

Ik heb nog overwogen om franjes op te naaien, maar daarvan werd het wel heel country. In plaats daarvan heb ik de rode stof van de achterkant terug laten komen bij de schouders. Ik wilde een accent om mijn schouders optisch wat breder te laten lijken. Dat is precies wat de schuine lijnen vanuit het midden naar de schouders doen. Tot slot heb ik bij de mouwen nog van stof een sierbandje opgenaaid. Et voila, dit is het resultaat.

Ben je ook geïnspireerd geraakt? Haal dan al je restlapjes uit de kast. Natuurlijk ben je ook welkom om aan te sluiten bij de workshop kleding pimpen op 16 september. We plannen de workshop ook op aanvraag in.

2 thoughts on “jasje pimpen

  1. Dorine Bericht auteur

    Fijn om te horen! Ik ben druk met het restylen van andere kleding en accessoires. Dat verschijnt ook vanzelf op het blog. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *