Klaar voor de vakantie?

De vakantie staat voor de deur en we hebben de zomer in onze bol. We zoeken en masse strand en zon op. Maar welke badmode trek je dan aan? Mijn vakantie is al geweest en ik heb voor jullie veel inspiratie opgedaan voor badmode. Wat zijn de trends? En hoe vind je een badpak of bikini waar jij je lekker in voelt?

Trends

Badmode ligt helemaal in de lijn van de algemene modetrends. We zien dit jaar veel franjes, transparante stoffen en het mag wapperen. Lekker jaren ’70. Dat betekent dat tops wat losser en langer mogen zijn. Broekjes zijn vaak hoog uitgesneden, maar ook de jaren ’50 broekjes die hoog in de taille vallen zie je dit jaar terug. Prints en kleur zie je overal. Het kan niet bont genoeg zijn.

Als tegenhanger van alle franjes en exotische prints zie je ook badmode die is geïnspireerd op sportswear. Brede ritsen en banden spelen daarbij de hoofdrol.

Badpakken mogen weer vrouwelijk zijn. Denk Marilyn Monroe en je vind de meest elegante badpakken.

Wat kies je?

Bikini’s zijn leuk, want je kan er eindeloos mee combineren (weer een voordeel als je binnen je persoonlijke kleurenpalet shopt). Wees ervan bewust wat de sterke punten van jouw figuur zijn: die kan je accentueren door een leuke print. Voor delen van je lichaam die je wil camoufleren kan je beter een effen stof kiezen.

Kies je een hoog taillebroekje, kijk dan goed wat dit met je figuur doet. Het is heel populair, maar het staat lang niet iedereen flatteus. Het vergroot je heupstuk namelijk en dat is juist het deel dat bij veel vrouwen extra lang is.

Vind je een bikini wat bloot? Geen zorgen, je kan volop kiezen uit badpakken en tankini’s. Dit jaar is ook de badjurk populair. Er zijn veel mooie modellen die slank afkleden.

Ik ben deze zomer in de Filipijnen geweest en daar is het gebruikelijk om wat meer bedekt te zijn op het strand. Veel mensen gaan met luchtige kleding zwemmen. Je ziet daar ook veel vrouwen met swimshorts. Dit is ideaal als je niet te bloot wil zijn en het sluit perfect aan bij de sportieve trend in badmode.

Past de franje meer binnen jouw stijl of ga je juist voor sportief? Er is genoeg keuze deze zomer. Wil je meer weten over welke badkleding bij jouw figuurtype of stijlpersoonlijkheid past? Kom dan een keer langs voor een uitgebreid advies.

Fijne Zomer!

Bron afbeeldingen: Pinterest

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *