Kleding pimpen #02

Van kleding restylen kan ik echt geen genoeg krijgen. Daarom ben ik weer aan de slag gegaan. Ik had al jaren een coltrui in de kast liggen die ik nooit draag. De kleur is perfect voor mij, maar die col was afgrijselijk. Door een (strakke) col te dragen lijken je borsten groter. Dat is voor sommige dames erg fijn, maar als je al grote borsten hebt, wordt je bovenlijf heel massief. Niet meer doen dus!

AtelierByDo_kledingpimpen_trui01_01

Die col moest er dus af. Maar dan? Ik besloot een contrasterend randje langs de hals te zetten, omdat ik er weliswaar het beste uitzie in gedempte kleuren, maar wel veel contrast nodig heb. Dit was zo gepiept, maar ik besefte me dat de trui nog veel te saai was. Ik heb tijden gezocht naar een leuk stofje om nieuwe combinaties te maken, maar tevergeefs.

Het leek er even op dat dit de nieuwe combi zou worden.

Het leek er even op dat dit de nieuwe combi zou worden.

Een van mijn cursisten had het perfecte stofje gekocht. Ik mocht haar restjes hebben (dank je, Hanneke) en ben meteen aan de slag gegaan. Ik heb het randje dat ik al vast had gezet meteen weer los gemaakt, want er moest plaats gemaakt worden voor een schouderpas. Deze heb ik met een festonsteek (met de hand!) vastgezet. Daarna heb ik de manchetten aangezet.

Mijn ervaring met kleding pimpen is dat je vanzelf merkt als je klaar bent. Dit was genoeg voor deze keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *