Mode in het museum

Er zijn weer allerlei mooi tentoonstellingen op het gebied van mode te bewonderen. Wat fijn dat musea hier zoveel aandacht voor hebben. De hoogtepunten vind je hieronder.

Museum Rotterdam viert 75 jaar wederopbouw. Vrouwen speelden daarbij een belangrijke rol, maar die bleef lang onderbelicht. Nu worden de vrouwen van toen volop in the picture gezet en zie je hun kleding terug op de catwalk.
Te zien t/m 1 oktober 2017
Kijk op de site voor meer info

In het Modemuseum Hasselt is de prachtige tentoonstelling Across Japans te zien. Hoe hebben westerse en Japanse ontwerpers elkaar geïnspireerd? Je ziet de weelderige kruistbestuiving aan de hand van stukken van Viktor&Rolf, Kenzo Takada, Issey Miyake, Dries van Nooten en vele andere ontwerpers.
Te zien t/m 3 september 2017
Kijk op de site voor meer info

Ook dichter bij huis kun je je laten inspireren: voor de tentoonstelling Modebeeld is Het Depot in Wageningen een samenwerking aangegaan met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), opleiding Bachelor of Fashion Design. Eerstejaars studenten Fashion Design hebben een kostuumcollectie gecreëerd, met als inspiratiebron de beelden uit de tentoonstelling Modebeeld.
Te zien t/m 17 september 2017
Kijk op de site voor meer info.

In het MoMu in Antwerpen heb je aan de lopende band prachtige tentoonstellingen over mode. Tot 27 augustus kun je geniet van de exclusieve ontwerpen van De Hermès en kleurrijke jurken van het Belgische mode-icoon Ann Salens. Vanaf 12 oktober kun je op een intermediale ontdekkingsreis met een van de meest intrigerende Belgische ontwerpers: Olivier Theyskens.
Kijk op de site voor meer info.

Nederland heeft een rijke geschiedenis in sitsen: glanzend, gebloemd, handbeschilderd katoen uit India. Deze kun je bekijken in het Fries Museum. In het filmpje hieronder zie je vast een voorproefje.
Te zien t/m 10 september 2017
Kijk op de site voor meer info.


In de aanwinstenkamer van Paleis Het Loo kun je een nachtjapon bewonderen die door koningin Juliana gedragen is. Een bijzonder aanwinst, want er is bijna geen nachtkleding in de collectie bewaard gebleven. Verder zie je o.a. een poederdoos en een koninklijke onderscheiding van een hofdame.
Te zien t/m 7 februari 2018
Kijk op de site voor meer info.

 

Bewaren

Bewaren