Naaien is jong en hip

“Zelf naaien is weer in trek”, lazen we afgelopen maandag op de voorpagina van het Nijmeegse katern van De Gelderlander. En dan met name onder jonge mensen. Met een grote foto van het Stoffencircus dat zondag plaatsvond in Nijmegen, werd dat maar duidelijk gemaakt.

De organisator van het evenement vertelt in de krant dat de populariteit van het zelf mode maken sterk samenhangt met de crisis. Ik heb daar zelf mijn twijfels over. Tegenwoordig wordt kleding voor zo weinig geld aangeboden, dat je het er niet zelf voor kan maken. Je moet er echt plezier in hebben. Bovendien zien je een algemene trend dat mensen steeds meer neigen naar ambachtelijk, eerlijk en duurzaam, waar het zelf naaien volgens mij veel meer mee samenhangt. En wie daarin meegaat, is geenszins goedkoper uit!

Hoe dan ook zijn wij – de doe-het-zelfmodemakers – modern, hip en helemaal goed bezig. Dat de zelfmaakmodebusiness steeds meer verjongt, merk je ook aan de tijdschriften. Knipmode – die zich vooral op 40+ vrouwen richt – legde lezers onlangs een enquête voor over hoe het tijdschrift bij een jongere doelgroep kan aansluiten. Dit jaar werd ook een nieuw tijdschrift voor zelfmaakmode gelanceerd: La Maison Victor.

La Maison Victor is een Belgisch tijdschrift voor patronen en DIY-projecten om te naaien, te haken of te breien. Jong, hip en modieus. Het zijn mooie naaipatronen die high fashion binnen handbereik bieden. De werkbeschrijving is geïllustreerd. Dat maakt de uitvoering een stuk gemakkelijker. Er staan niet alleen patronen in voor dames, maar ook voor kinderen en mannen. Er worden zelfs totaalpakketten aangeboden met patroon, stof en toegang tot de instructievideo online. De site biedt veel ondersteunend en inspirerend beeldmateriaal, dus neem zeker eens een kijkje op hun site.

Blijf intussen vooral creaties maken en dragen. Ik ben altijd benieuwd wat anderen hebben ontworpen. Wil je ook zelf kleding leren ontwerpen en maken? Kijk dan bij mijn cursusaanbod of neem contact snel contact op.

Bewaren

One thought on “Naaien is jong en hip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *