Nieuw seizoen!

Bloglezers hebben de zomerstop duidelijk gemerkt. Oei oei oei, wat was het stil hier. In de tussentijd zat ik voor de tent onder mijn quiltdeken te lezen in de biografie van Coco Chanel of lekker te haken. De ideale zomervakantie voor een naai-juf. Nu sta ik te popelen om weer aan de slag te gaan, want het komende halfjaar brengt veel nieuwe en leuke dingen.

Atelier Bydo viert feest
Atelier Bydo bestaat vijf jaar en dat mag gevierd worden. Behalve feestelijk activiteiten – die nog volop in voorbereiding zijn – breidt Bydo uit met nieuwe workshops. Daarmee geef ik gehoor aan de grote vraag naar naailessen voor kinderkleding en de behoefte aan meer kortere workshops. Naaisters die graag zelfstandig werken, maar wel even een opstapje nodig hebben, kunnen terecht bij de cursus basistechnieken of bij de nieuwe workshop ‘verken je naaimachine’. Natuurlijk zijn er ook diverse workshops waarin je een heel project maakt, zoals rokjes voor beginners en verschillende quiltworkshops.

De uitbreiding vindt ook plaats op een heel nieuw vlak. Het komende jaar volg ik een opleiding tot kleur- en stijladviseur. Ik kan je binnenkort dus ook als styliste van dienst zijn. Vanaf januari kan je al terecht voor kleurconsulten.

Markt
Op zondag 8 september is er een leuke markt in Nijmegen-Oost met allerlei alternatieve kraampjes. Atelier Bydo is daar ook vertegenwoordigd met onder meer wikkelrokjes, tassen, cols en designs. Meer informatie vind je binnenkort op het blog en op de site.

Nieuwe lessen en workshop
Atelier Bydo breidt het aanbod workshops en lessen uit. Zo wordt vanaf 4 september op de woensdagochtend naailes voor kinderkleding gegeven. Uit een stapel Knippies kies je leuke patronen die je in de weken daarop gaat uitvoeren. Verder is er een aantal nieuwe korte cursussen. Hieronder vind je een overzicht.

Babygarderobe
In de loop van zes weken naai je leuke spullen voor je kindje, kleinkind, neefje of nichtje. Je kan kiezen uit verschillende projecten en je werkt in je eigen tempo. Aan het einde van de cursus heeft iedereen dus verschillende babyspulletjes gemaakt. Je moet daarbij denken aan slabbetjes, slofjes, knuffeldekens, luierbroekjes, knuffels et cetera. De kosten voor de cursus zijn exclusief materiaalkosten en inclusief patronen en koffie/thee.
Aantal lessen: 6 x 2 uur.
Aantal deelnemers: 2 tot 4 personen.
Kosten: €80,00
Data: woensdag 13u00-15u00 op 23, 30 oktober, 6, 13, 20 27 november.

Babyshower
Bij deze workshop gaan we dezelfde projecten uitvoeren, maar dan in één dag. Met een groep vriendinnen maak je onder andere slofjes, slabbetjes en knuffeldekens. Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers maken we er een gezellige dag van. Deze cursus kan ook op locatie gegeven worden.
Aantal deelnemers: 2 tot 6 personen.
Kosten: €80,00 per dagdeel (ongeacht groepsgrootte, exclusief materiaalkosten).

Verken je naaimachine
Veel mensen hebben een naaimachine staan en zouden er graag wat mee willen doen. Maar hoe werkt dat apparaat eigenlijk? In één les gaan we samen jouw naaimachine verkennen. Hoe rijg je de machine correct in? Hoe maak je een spoel? Welke steken heeft de machine? En waar dienen die voor? Dat zijn allemaal vragen die in één middag beantwoord kunnen worden. Het is raadzaam om de gebruiksaanwijzing van je naaimachine mee te nemen.
Aantal lessen: 1 x 3 uur.
Aantal deelnemers: 2 tot 4 personen.
Kosten: €25,00
Crazy quilt en crazy stitches
In deze workshop gaan we niet volgens een traditioneel quiltpatroon werken, maar creëren we een bont geheel van lapjes. Tijdens de eerste les gaan we aan de slag met crazy patchwork. Dit doen we met behulp van foundation paper piecing, maar dan op stof. In de tweede les gaan we oefenen met de crazy quilt stitches, om ons kunstwerkje helemaal naar eigen smaak af te maken.
Aantal lessen: 2x 2 ½ uur.
Aantal deelnemers: 2 tot 4 personen.
Kosten: €55,00 inclusief stitches pocket guide en patroon.
Kussensloop
Je kan je interieur een persoonlijke look geven door zelf accessoires te maken. In deze workshop gaan we een kussensloop maken voor op de bank of op je bed. Geen saaie, egale vlakken, maar met behulp van patchworktechnieken zodat je een vrolijk, uniek kussen krijgt. Het patroon krijg je mee naar huis.
Aantal lessen: 2 x 2 uur.
Aantal deelnemers: 2 tot 4 personen.
Kosten: €45,00 inclusief materiaal.
Vliesofix
Met applicaties kan je tassen, kleding en sjaals verfraaien naar je eigen smaak. Door je eigen applicatie te maken, steel je helemaal de show. In deze workshop leer je hoe je zelf applicaties van stof maakt en aanbrengt met behulp van Vliesofix. Je krijgt een pakje Vliesofix mee naar huis om lekker verder te werken.
Aantal lessen: 1 x 2 ½ uur.
Aantal deelnemers: 2 tot 5 personen.
Kosten: €30,00 inclusief materiaal.

Naailessen
Deze week starten de doorlopende naailessen weer. Er is nog plek bij verschillende groepen.

Woensdag
9u30-11u30 kinderkleding nieuw!
19u30-21u30 naailes vol

Donderdag
9u00-11u00 naailes
11u15-13u15 naailes vol
14u00-16u00 naailes

Vrijdag
9u00-11u00 naailes
13u00-15u00 naailes
15u15-17u15 naailes

Basistechnieken
Dit seizoen gaat er weer een nieuwe reeks basistechnieken van start in de avonduren. Mensen die al eens hebben leren naaien, maar de finesses van het naaien kwijt zijn, kunnen hun basistechnieken ophalen in deze cursus. Maar ook mensen die voor het eerst kennis willen maken met het vak in een kort tijdsbestek zijn hier op de goede plek. Aan de hand van een lesboek leer je de functies van je naaimachine en de meest voorkomende technieken, zoals knoopsgaten maken, ritsen inzetten, biaisband en zomen.
Aantal lessen: 6 x 2 uur.
Aantal deelnemers: 2 tot 4 personen.
Kosten: €95,00 inclusief materiaal.
Data: dinsdag 19u30-21u30 op 24 september, 1, 8, 22, 29 oktober, 5 november.

Bewaren

2 thoughts on “Nieuw seizoen!

  1. goedemaat

    Gefeliciteerd Dorine met het 1e lustrum van naaiatelier BYDO. Ik kijk uit naar de festiviteiten en wens je nog heel veel succes en creativiteit toe voor de komende jaren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *