Paspop

Als je kleding maakt, is het heel fijn om een paspop op jouw maat te hebben. Voor doorpassen kan je Mien gebruiken. Je hoeft dan niet meer jezelf lek te prikken, omdat je tijdens het passen die ene naad wil innemen. Of je kan een lap stof tegen de paspop spelden en moulerend een nieuw kledingstuk ontwerpen. Ideaal om zelfstandig kleding te maken dus.

Maar helaas zijn de meeste paspoppen niet precies jouw maat, zelf de poppen die je op maat kan instellen niet. Als je deze handige tips aanhoudt, kan jij thuis aan de slag.

1. Hoe groter je de paspop instelt hoe breder de hals wordt. Dit is meestal geen realistisch beeld van je eigen hals. Meet je eigen hals op en zorg dat de pop zoveel mogelijk overeenkomt met jou hals. Anders maak je te grote halslijnen.

2. Als je grote borsten hebt, komt het torso van de pop erg uit elkaar te staan. Hierdoor wordt de onderborstwijdte vaak te groot. In dat geval kan je beter de onderborstwijdte van de pop goed instellen. Vervolgens trek je Mien een behaatje aan dat je kan vullen met sokken, zodat ze ongeveer even grote borsten heeft als jij (nameten dus!). Zo benadert de pop jouw pasvorm beter.

3. Let op of het voor-, achter- en zijaanzicht kloppen. Als je de pop op een grotere maat zet, wordt het silhouet wat hoekig of uit proportie. Soms kan je dit fine tunen door bijvoorbeeld aan de zijkant de knoppen wat minder ver open te draaien dan aan de voor en achterkant.

Wil je echt een replica van jouw figuur? Dan kan je een paspop op jouw maten (laten) maken. Laten maken is prijzig, maar dan heb je wel een perfect mal. Zelf maken is minder nauwkeurig, maar veel goedkoper en bovendien leuk om te doen. Op vrijdag 2 september is er weer een workshop paspop op maat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *