Prinsjesdag

Op Prinsjesdag kijken we altijd uit naar de outfits van de koningin, ministers, politici en andere hooggeëerde gasten. Dit jaar werd de show gestolen door ecologische en technologische kleding.

Minister Bussemaker van onderwijs, cultuur en wetenschap liet voor deze dag een outfit ontwerpen door Pauline van Dongen, die wereldwijd bekend is door haar wearables en technologische designs. De minister onderging eerst een 3D bodyscan, waarop het ontwerp gemaakt is. Het idee is zo stof te manipuleren zodat het perfect om het lichaam valt. Ik ben benieuwd wat dit voor stijlconsulten in de toekomst gaat betekenen. De minister draagt de eerste 3D-geprinte hakken die ook echt draagbaar zijn.

Carla Dik-Faber was ook een bezienswaardigheid. Zij droeg een outfit van gerecycled NS-materiaal. Stoffen van treinbanken, bekleding en conducteurspetten werden verwerkt tot een jurk, hoed en tas. Een prachtig initiatief om te laten zien hoe je van afval prachtige en functionele producten kunt maken.

Een ander duurzaam statement werd gemaakt door Liesbeth van Tongeren. Met haar houten hoed wil ze aandacht vragen voor de wereldwijde ontbossing.

Natuurlijk mogen we de koningin niet vergeten. Geen technologie, geen duurzaamheid, maar wel een statement: Maxima had verrassend genoeg geen hoed op. In plaats daarvan had ze een fascinator. En hebben jullie de jurk gezien? Een prachtige japon van Jan Taminiau. Wat een mooi ontwerp!

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *