Trends herfst/winter 2015-2016

De zomervakantie is nog maar net afgelopen en we zijn al volop in het herfstweer beland. Hoog tijd om ons eens te oriënteren op de trends dit najaar. Natuurlijk met kleur- en stijltips!

 

Kleur
Het kleurenpalet van dit najaar schreeuwt maar één ding: natuur. Mooie, diepe aarde kleuren worden afgewisseld met tinten van water en bos. Het is een mooie mix van warme en koele kleuren, al zal het voor de mensen met een warm kleurenpalet makkelijker worden om geschikte kleding te vinden.

Pantone is gespecialiseerd in kleuren en kleurtrends en heeft dit jaar marsala als kleur van het jaar bekroond. Het is een diepe, wijnrode kleur die het modebeeld gaat bepalen. Daarnaast kunnen liefhebbers van groen hun hart ophalen: alle tinten groen komen voor in het modebeeld.

 

Materialen
Deze winter kiezen we voor aaibare stoffen. Dat betekent veel imitatiebont en langharige, grove breisels. Ook kiezen we voor stoffen met een luxe uitstraling, door een glansje of door het gebruik van hoge kwaliteit grondstoffen.

De dessins herkennen we nog van afgelopen zomer: veel bloemen- en dierenprints, maar nu op een donkere ondergrond. Stipjes en streepjes mogen ook, maar geometrische dessins zien we vooral in zwart-wit. Geperforeerde stoffen houden het luchtig en elegant.

Oversized
De trend is meer stof: langere rokken en broeken, wijder en oversized. Jassen komen nu tot aan je enkels of zelfs op de grond. Rokken zijn kuitlang of langer. Dat is een gevaarlijke trend, want de zoom van je rok zal nu vaak op het breedte punt van je benen vallen. Daar lijken je benen dikker door. De broek met wijde pijpen die ruim over de schoen vallen, verdringt de skinny jeans. Goed nieuws voor zandlopers en peren dus! De colutte is ook helemaal in: een broek die vaak net over de knie komt en valt als een rok. Ik ben heel benieuwd hoe die het gaat doen in het straatbeeld, want het is geen gemakkelijk kledingstuk om te dragen of te combineren.

Oversized kleding is vaak ontzettend comfortabel, maar bedenk wel goed hoe je het combineert. Te veel oversized aan je lijf maakt veel vrouwen al snel log. De juiste combi’s kunnen je daarentegen een supervrouwelijke uitstraling geven. De broek met wijde pijpen zal prachtig staan bij veel zandlopers, mits ze er een getailleerde top bij dragen. Een wijde tuniek of top op een wijde broek geeft dan te veel stof en te weinig vorm. Bij andere figuurtypes wil je juist meer volume bij het bovenlijf creëren. Dan kan je oversized weer heel anders inzetten.

Wat doe ik met de trends
Ik ben iemand die de trends wel volgt, maar niet toepast in mijn eigen garderobe. Maar er zijn dit najaar zeker must-haves die ik ga dragen. Die wijde broek is voor mij! Ook zal ik proberen een koelere variant op marsala te vinden, want het is een prachtige kleur. En ik heb nog altijd een nepbontje liggen om een vest van te maken. Ik weet nog niet precies welk model, maar dat jassen en vasten lekker lang mogen zijn, dat bevalt mij wel.

Hoe passen de trends bij jouw stijl? Waar kijk jij naar uit en wat laat je zeker in de winkel hangen? Ik ben heel benieuwd hoe jullie dit najaar gekleed gaan.

 

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *