Trends voorjaar 2017

Het voorjaar komt eraan! In ieder geval in de winkels. Tussen de uitverkoop vind je steeds meer nieuwe collectie. Hoog tijd om je te laten zien wat er in het voorjaar en zomer in de rekken hangt.

Kleur
Dit voorjaar zie je een prachtig palet van zachte kleuren terug. Greenery is door Pantone uitgeroepen tot kleur van het jaar, maar er zijn meer kleuren die een hoofdrol gaan spelen. Geel is een favoriete kleur, zeker in combinatie met wit, zwart en grijs. Ook roze, zalm, koraal, heidepaars en verschillende tinten blauw bepalen het modebeeld dit seizoen.

 

We komen langzaam maar zeker in een warmer kleurenpalet terecht. Blauw zien we nog in koele, maar ook warme tinten. Zwart is op zijn retour. Daarvoor komen meer bruintinten als basiskleur in de plaats.

Stijl
Op het gebied van prints, stoffen en vormen is er van alles aan de hand. De ene keer is het expressief en wild, de andere keer verstild, eenvoudig. Dat geeft ruimte voor experimentele materialen- en kleurcombinaties. Er worden nieuwe combinaties gemaakt: stoffen die je niet verwacht voor een bepaald kledingstuk, vormen die op het eerste gezicht niet voor de hand liggen en een combinatie van prints en textuur. Om je weg te vinden in dit nieuwe modebeeld, heb ik de belangrijkste elementen in negen thema’s gebundeld.

Landelijke eenvoud
In deze stijl zie je duidelijk de verstilling terug. Natuurlijke, comfortabele stoffen met Japanse snit: korte, wijde kledingstukken. Ruwe vezels, ribbels in breisels, kortom textuur is belangrijk. Daarbij is extra aandacht voor gebreide/gehaakt tanktops. Accessoires zijn van riet gemaakt.
Grip, onschuld, spiritualiteit en balans zijn allemaal begrippen die anno 2017 samenhangen met de kleur wit. We zien veel witte gewaden en witte jurken met veel plooien en rimpels.

Work that jeans
Jeans en sportkleding zijn geïnspireerd op werkkleding. Jeans vallen wijder, maar ogen verfijnder door prints, borduursel of applicaties. Ook wordt jeans gebruikt voor patchwork. Alles ziet er customized en authentiek uit.

 

Grafische chaos
Knipper een paar keer met je ogen en wat is er te zien? Herhaling en ritme in grafische prints. Choas en orde. Combineren van prints tot een verhaal. Verwarring scheppen met prints door onverwachte combinaties. Dit kan ook gebeuren door middel van patchwork. Contouren worden benadrukt door honingraadstructuren en duidelijke belijning.

Natural kitsch
Favoriete prints zijn gebaseerd op flora en fauna. Fotoprints van bloemen, insecten en dieren. Heel romantisch, natuurgetrouw of juist heel erg fout fotoshop. Ook zie je veel exotische, naïeve prints. Geborduurd, ingeweven of digitale print.

Jaren ’80
Contouren uit jaren ’80 komen terug, maar dan in zachtere vormen en materialen. Schouders blijven benadrukt. Ook de legging maakt een come back. Let goed op hoe je deze gaat gebruiken. We kennen allemaal voorbeelden van hoe het niet moet!
Genderconfusion is trending anno 2017: mannen, vrouwen, jong en oud loopt allemaal door elkaar. Ook zien we punk: statements, protest en rauwheid.

Nieuw nautisch
Je kent de klassieke gestreepte trui en de blazers met anker knopen. Met deze stijl wordt gespeeld in en er worden nieuwe combi’s gezocht met rood, wit enblauw. Een volwassen, klassieke kleurencombi die heel grafisch wordt gemaakt of juist in bijna kinderlijke ontwerpen verwerkt wordt. De klassieke nautische details worden in moderne materialen gegoten.
De pantalon met zijstreep ga je zeker vinden in de winkels. Een mooie combi tussen formeel en sportief.

 

Metallic
Metallic en glans spelen een hoofdrol, soms in kleine details. Veel gecombineerd met ombre-effect.

Zalmleer
Zalmleer is een van de nieuwe materialen, gebruikt in tassen, schoenen en interieur. Soms kan de zalmleer-look ook als inspiratie voor dessins, materialen en technieken werken: veel structuur, subtiele parelmoerglans, schubben-effect etc.

Military chic
Militaire looks worden chic en vrouwelijk. Je ziet veel uitvergrote details en prints, maar wel in eenvoud. Camouflageprints zijn meer gestileerd.

 

Eindeloos combineren
In de collages zie je dat verschillende stijlvormen gebruikt worden, bijvoorbeeld de nautische strepen en het bloemendessin gecombineerd tot een grafische chaos of denim patchwork in Japanse stijl. Zo kun jij ook spelen met kleuren en vormen. De trends van komend seizoen zijn in heel veel stijlen te verwerken. Dus wat past bij jou? Zijn er kleuren uit dit palet die jou bijzonder goed staan? Passen de leer look en militaire elementen in jouw stoere stijl? Of ben je meer een klassiek type dat een beetje wil spelen met strepen? De trends van komend seizoen zijn heel goed te combineren met alle stijlpersoonlijkheden.  Zo kun je invloeden uit de jaren ’80, de leer look en militaire elementen heel goed verwerken in een kek/gamine stijl. Grafische chaos is gemaakt voor creatieve stijlpersoonlijkheden. Natural kitsch kun je zowel bij een romantische als een exotische stijl gebruiken. Zo zijn er veel andere combinaties te bedenken. Laat je fashion sense erop los en blijf dicht bij jezelf.

 

Bron afbeeldingen: Pinterest
Collages: Atelier Bydo

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *