Trends voorjaar en zomer 2016

Na een koude laatste week van april lijkt het ineens zomer. Hoog tijd om te kijken wat de trends zijn voor dit seizoen. Wil je je zomergarderobe aanvullen met een paar nieuwe items? Dit kan je verwachten.

 

Kleur
Laten we starten met kleur. Pantone – HET kleureninstituut – selecteert altijd de kleur van het jaar. In 2016 zijn dat Serinity en Rose Quartz, een zachte lichtblauw en roze. Dit zijn twee kleuren doe je ontzettend vaak gaat zien voor stoffen en mode, maar ook voor bijvoorbeeld interieur. Deze twee topkleuren zijn ingebed in het breder kleurenschema.

Vergelijk dat maar eens met je eigen kleurenpalet. Zitten er veel kleuren bij die matchen met je kleurkaart?

Stoffen en dessins
Hoe zien we die kleuren terug in kleding? In prachtige print. Alles mag dit seizoen groot zijn. Dus opvallende print, retro, bloemen en nostalgische postcard prints. Ook zie je veel transparante stoffen, kant en opengewerkt katoen. Maar bovenal zijn de strepen goed vertegenwoordigd: horizontaal, verticaal, diagonaal, dik, dun, alles kan.

Armen en schouders
Schouders zijn in beeld dit seizoen. Je ziek veel tops en jurken waarbij alles bedekt wordt, behalve de schouders. Ook romantische tops met veel rimpeltjes en roezeltjes worden met blote schouders gedragen. Je ziet hier ook meer gestileerde varianten van. En de off shoulder trui mag natuurlijk ook niet ontbreken. Mouwen lopen wijd uit, of ze nu kort of lang zijn. Vaak in een tulpachtige vorm. Het wordt dus niet al te gothic.

En verder…
De culotte is helemaal hot. Dat is een soort wijde driekwart broek. Hoe wijder hoe beter. Met de lengte mag gespeeld worden. Dat is maar goed ook, want eindigt de broek op het breedste punt van je kuiten, dan zullen je benen breder lijken. Laat in dat geval je culotte een stukje innemen.

Accessoires mogen groot en opvallend zijn. Niks is te gek.  Dus creatieve types kunnen zich helemaal uitleven.

 

Collages: Atelier ByDo
Bron afbeeldingen: Pinterest

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *