78color system

Als je het over kleuradvies hebt denken mensen vaak aan de seizoenen. Na kleur analyse wordt je dan ingedeeld bij één van de vier seizoenstypes. Maar er is een systeem waarbij je een veel vollediger en persoonlijker kleuradvies krijgt: het 78Color System. Wil je weten wat dit inhoudt en waarom ik hiervoor gekozen heb? Lees dan verder.

Een duidelijk verschil tussen beide systemen is de uitkomst van de analyse. Bij het seizoenen systeem wordt je ingedeeld bij een van de vier seizoenen (of tien bij de uitgebreidere variant). Bij het 78Color System zijn er maar liefst 78 kleurpaletten, waarvan er een het beste bij jou past. Dat is veel gerichter en persoonlijker. Hoe kan dat?

Bij elke kleurenanalyse wordt uitgegaan van de kleuren die jij van nature bij je draagt in je huid, haar ogen en lippen. Deze worden vergeleken met zes kleurkarakteristieken: koel en warm, fel en gedempt, licht en donker. De karakteristieken worden steeds in paren vergeleken. Dan blijkt dat warme kleuren je beter staan dan koele, of andersom, of dat beide je fantastisch staan. Zo blijven er uiteindelijk één tot drie kleurkarakteristieken over die voor jou worden gerangschikt. Want het kan best zijn dat van die matchende karakteristieken er één toch wat meer voor je doet dan de ander. Daarmee kom je uiteindelijk bij een van de 78 kleurtypes uit. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Het is persoonlijk op jou toegespitst.

Bij het seizoenensysteem wordt van dezelfde zes kleurkarakteristieken gebruikgemaakt, alleen wordt er altijd per paar één gekozen (ook al staan beide je even goed). Bovendien wordt er geen onderscheid gemaakt in welk van de matchende karakteristieken voor jou het sterkste werkt. De drie karakteristieken die uit de analyse komen, worden in vier verschillende types gevat. Maar wat als beide kleurkarakteristieken van één paar jou goed staan (bijvoorbeeld licht en donker)? Of wat als de karakteristieken die jou het beste staan niet gecombineerd zijn in één palet? Daar biedt het seizoenen systeem geen oplossing voor. Daarom werk ik met het 78Color System. Daarmee krijg je echt een persoonlijk, diepgaand en onderscheidend kleuradvies.

Je kan je kleuradvies verder uitdiepen met een contrastanalyse. Je haalt dan het maximale uit je kleurenkaart. Je leert hoe licht-donkereffecten jouw uitstraling beïnvloeden en weet hoe je kleuren optimaal kunt combineren.