Kleuradvies

Kleuradvies

Welke kleuren je draagt, bepaalt mede wat jij uitstraalt. Kleuren hebben niet alleen een bepaalde gevoelswaarde, maar kunnen ook de kleur beïnvloeden die van nature in je huid, haar en ogen zit. Door de kleuren uit jouw persoonlijke kleurenpalet te dragen zie je er jonger en gezonder uit, verdwijnen oneffenheden, zie je er fantastisch uit en maak je een onvergetelijke indruk op anderen.

Bovendien scheelt het je een hoop tijd (en geld) tijdens het shoppen en ‘s ochtends bij het uitzoeken van je kleding als je weet welke kleuren bij jou passen. Ook als jij op bepaalde dagen wat minder goed in je vel zit, zullen de juiste kleuren je meer kracht geven, omdat je niet – of in ieder geval minder – uitstraalt dat je die dag geen topdag hebt.

Aan de hand van het 78Color System ontdek je met welke kleuren jij het meest uit jezelf en je kleding kan halen. Het kleuradvies is opgebouwd uit verschillende verdiepende modules, zodat jij je kan richten op dat wat jij belangrijk vindt aan kleur. Je begint altijd met het basisanalyse in combinatie met een van de modules. Als je je advies verder wil verdiepen, kan je altijd nog extra modules (los) volgen. Ook een kleurenupdate behoort tot de mogelijkheden.

Een kleurconsult bestaat uit een basisanalyse, waarbij we heel gedetailleerd gaan kijken naar jouw natuurlijke kleuren en de kleuren voor kleding die daarbij passen. Daarnaast kunnen we ingaan op contrast (het combineren van kleuren), make-up of stoffen en prints. Hier onder zijn de verschillende thema’s verder beschreven.

Na afloop van het consult krijg je jouw persoonlijke kleurkaart mee. Ook maak ik een kleurenboekje voor je, waarin alle algemene informatie nog eens op een rij staat, aangevuld met jouw persoonlijke kleuren.

De analyse duur ongeveer anderhalf uur en kost 115 euro per persoon.
Als je met z’n tweeën of meer komt betaal je slechts 100 euro per persoon.

Heb je al een kleurenanalyse gehad en wil je meer weten over contrast, make-up of stoffen en prints? Dan kun je ook voor een kort advies over deze thema’s langskomen. Voor een advies op maat neem je contact op met dorine@atelierbydo.nl.

Basisanalyse
Dit is de fundering van jouw garderobe. Tijdens de basisanalyse stellen we namelijk jouw persoonlijke kleurenpalet vast. Door het draperen van kleurenkragen ga je zien welk effect bepaalde kleuren op jouw teint en uitstraling hebben. De kleuren die jou laten stralen en het beste flatteren, zijn gevat in jouw personal color card. Dit is jouw tool om altijd de juiste kleuren te vinden. Hiermee oefenen we op kleding die jijzelf meebrengt.

Contrastanalyse
Tijdens de contrastanalyse kijken we hoe de combinatie van lichte en donkere kleuren invloed heeft op jouw uitstraling. Je leert hoe je kleuren combineert en hoeveel kleurschakeringen passen bij jou passen. Zo haal jij het maximale uit je kleurenkaart.

Make-up
Je make-up maakt ook deel uit van de kleuren die je draagt. Daarom is het goed te weten welke make-up kleuren goed bij jouw palet passen. In dertig minuten leg ik je uit welke make-up je gebruikt om je look helemaal af te maken.

Stoffen en prints
Soms past een kledingstuk wat betreft kleur helemaal binnen je palet, maar toch staat het niet echt goed. Dat ligt dan waarschijnlijk aan het materiaal of de print. Van fijne weefsel tot bulky stoffen en van effen tot gestreept of gebloemd. We kijken wat voor jou de mooiste dessins en stoffen zijn.

Kleurencombi’s en after draping
Alle kleuren op jouw kleurkaart staan je werkelijk waar prachtig, maar dat betekent niet altijd dat je meteen tot de beste combinatie komt. Heb jij het idee dat je nog wat mist in je kleurenkaart of wil je echt het uiterste uit je palet halen? Met kleurensjaals en jouw eigen kleding gaan we kijken welke kleurcombinaties voor jouw het meest subtiel of sprekend zijn.

Volg je deze module los, dan zijn de kosten 75 euro per uur.

Update
Kom je er even niet meer uit met je kleurkaart? Of wil je weten hoe je dit modeseizoen het beste kan slagen? Voor extra tips, trucs en trends is er de kleurenupdate. Maar ook als je het idee hebt dat je kleurenpalet of kleurbehoefte veranderd is: passen de kleuren uit je palet nog wel (technisch of gevoelsmatig) bij jou uiterlijk en innerlijk? Door de jaren heen kan je kleurenpalet veranderen. Neem daarom bij twijfel contact met me op of kom langs voor een update.

Kosten: 75 euro per uur