Terug naar het atelier – corona-proof naailes

Goed nieuws: nu de lock down langzaam versoepeld wordt, kan het atelier weer open. Natuurlijk moeten we de nodige maatregelen treffen en houden we de richtlijnen van het RIVM aan, maar workshops, naailessen en kledingadvies kan langzaam weer opgestart worden. Zo zorg ik voor corona-proof naailes.

Op dit moment mag ik drie personen tegelijk ontvangen. Dat is dus ook de max voor workshops op dit moment. Daarbij kunnen we allemaal 1,5 meter afstand houden. Daarnaast heb ik nog een pakket aan maatregelen getroffen en poets ik alles wat los en vast zit.

Tot we het normale leven weer op kunnen pakken, blijf ik ook online mogelijkheden bieden. Er is dus voor ieder wat wils.

Wil jij van start met naailessen of wil je een kleur- en kledingadvies? Neem dan contact op voor de mogelijkheden via dorine@atelierbydo.nl!

 

Korte uitleg over corona-proof naailes

Naailessen

Met wat aanpassingen is het mogelijk om corona-proof naailes te geven. Met de huidige maatregelen mag ik 3 cursisten in het atelier ontvangen. Dat is natuurlijk minder dan normaal. Daarom kun je tijdens de lessen ook nog steeds online aansluiten. Zo kunnen de cursisten thuis er toch een beetje bij zijn en verder werken aan hun project. Het lijkt me goed dat we per week kijken wie er fysiek aanwezig is en wie digitaal. Soms ben je net op zo’n punt in je project waarop je alleen verder kunt met hulp en een andere les hoef je alleen maar te zigzaggen of andere dingen die je ook zonder mijn aanwezigheid kunt. Per les zal ik een app groep maken, zodat we daarin kunnen overleggen wie er behoefte heeft aan wat.

Om de 1,5 meter te waarborgen zal ik een nieuwe opstelling in het atelier maken. Elke werkplek heeft voldoende afstand van de ander, zodat je niet steeds over 1,5 meter hoeft na te denken.

Verder is het belangrijk dat je zelf al je materialen zelf meeneemt. Het is niet te doen om spelden, tornmesjes en ander klein materiaal te desinfecteren. Dus neem altijd je eigen naaikit mee met meetlint, tornmes, scharen, garens, spoeltjes, spelden, pennen en potloden, zoommaatje, patroontekenpapier etc.

Je kunt wel gebruik maken van de naaimachines en het strijkijzer.

Tijdens en tussen de lessen door mogen ramen geopend zijn voor frisse lucht. Ventilatoren mogen niet aan, omdat mogelijke virusdeeltjes te veel rondpompen. Dat is toch een klein nadeel bij veel zon en hoge temperaturen.

De huidige situatie vraagt er ook om dat we ons strikt aan de les tijden houden – met name als er voor en/of na de les andere activiteiten gepland staan. Dat voorkomt dat er te veel mensen in het atelier tegelijk zijn en geeft mij de gelegenheid om alle hygiëne protocollen tussen de activiteiten uit te voeren.

Hygiëne

  • Voor en na elke naailes poets ik alle naaimachines, tafels, strijkijzer, deurklinken etc.
  • Koffie en thee krijg je uit een kartonnen bekertje.
  • Was voor je binnenkomt en als je weggaat je handen bij de toiletten of in de pantry. Zeep en papieren handdoekjes zijn aanwezig. In het halletje voor de herentoiletten kun je je handen wassen zonder deurklinken en kraanknoppen aan te raken.

Algemene maatregelen

De algemene maatregelen zijn van kracht. Dat betekent:

  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt (hier zal ik vooraf naar vragen)
  • Hang je jas niet op de kapstok, maar over de rugleuning van je stoel

Welke maatregelen neem ik niet?

Ik hang geen schermen op, breng geen markeringen op de vloer aan om 1,5 meter afstand te houden en heb geen desinfecteergel in het atelier staan. Handenwassen kan immers om de hoek bij de pantry of toiletten en heeft de voorkeur boven desinfecteergel.