Zomerschool

In juli en augustus is er naast een aangepast rooster voor de naailessen ook zomerschool. Zo kan je in de vakantie vol op aan de slag met je eigen kleding maken.

Je kunt je aanmelden voor de workshops door te mailen naar dorine@atelierbydo.nl.

Kleur en print voor zelf makers
Kleding maken is ontzettend leuk, zeker als je je eigen gemaakte kledingstukken met veel plezier draagt. Helaas valt een kledingstuk soms tegen, omdat de kleur, stof of het model achteraf toch niet bij je blijkt te passen. Dat is vanaf nu verleden tijd. Tijdens de zomerschool gaan we namelijk opzoek naar de kleuren en kleding die jou het allerbeste staan.

Tijdens de eerste bijeenkomst leer je meer over kleurgebruik en -combinaties en gaan we een kleurenanalyse doen, zodat jij weet welke kleding bij jou past.
Tijdens de tweede bijeenkomst ontdek je welke stoffen en prints bij jou passen. Daarnaast gaan we kijken welk figuurtype je hebt en welke kleding daarbij past.
Als bonus kun je gratis mee met op pad met de expert. Zo kun je al je nieuwe inzichten meteen in de praktijk brengen en heb je genoeg stof om tijdens de zomer leuke creaties te maken.

Tijden: maandag 19u00-21u00
Data: 1 en 8 juli
Kosten: €95,00

Op pad met de expert
De juiste stof vinden voor jou project. Dat blijkt soms nog een hele uitdaging.
Daarom ga ik met jou op stoffenjacht als je personal shopper. Op vrijdagmiddag 26 juli gaan we naar een stoffenwinkel om heel veel moois te bekijken. Twijfel je nog welke stof geschikt is voor je nieuwe project? We gaan er samen iets moois bij zoeken. Meer info volgt…

Datum: vrijdag 26 juli
Kosten: €5,00

Patroontekenen
Deze zomer leer je zelf je patronen maken. Helemaal op je eigen maten, zodat je niet langer meermatenpatronen uit tijdschriften hoeft aan te passen. We gaan aan de slag met de basis van een aantal rok patronen. Er is ook ruimte voor eigen inbreng. Laat vooraf weten als je speciale patroonwensen hebt. In het samenstellen van de cursusinhoud houden we daar dan zoveel mogelijk rekening mee.

Tijden: woensdag 14u00-16u00
Data: 24 juli, 31 juli, 7 augustus, 14 augustus, 21 augustus en 28 augustus
Kosten: €149,00

Techniekentas (verkorte basiscursus)
In vijf lessen leer je een de meest voorkomende naaitechnieken via deze handige shopper. Ideaal voor mensen die willen starten met naaien of de basis goed onder de knie willen krijgen. Technieken die we oefenen zijn: recht naaien, afwerken, werken met vlieseline, paspelband, biaisband, knoopsgaten en meer.

Tijden: dinsdag 14u30-16u30
Data: 2 juli, 9 juli, 16 juli, 23 juli, 30 juli
Kosten: €115,00

Bewaren