Over mij

Ik ben Dorine Boudewijn en in 2008 heb ik Atelier ByDo opgericht.

Als kind was ik altijd bezig met twee dingen: handwerken en verhalen schrijven. Deze twee activiteiten lopen als een rode draad door mijn leven.

Toen ik veertien was, besloot ik dat ik modeacademie wilde doen. Mijn ouders vonden dat goed, maar dan moest ik wel eerst leren naaien. De eerste projecten deed ik samen met mijn moeder. Ik was zo enthousiast dat ik al snel in de leer ging bij een coupeuse. Daarna volgde een jaar aan de Artemis Academie in Rotterdam.

Ik kwam er achter dat ik toch iets anders zocht in het leven. Ik ben toen Nederlands gaan studeren in Nijmegen. Daar kwam mijn talige kant tot bloei, maar ik was breder bezig. Na veel vriendinnen geholpen te hebben met kleding maken, besloot ik naast mijn studie naailessen te geven. Daarmee ging Atelier ByDo van start.

Sindsdien heb ik mijn werkzaamheden steeds verder uitgebouwd. Ik ging al snel ontwerpen voor anderen, organiseerde korte workshops en geef inmiddels ook kleur- en kledingadvies. Zo is Atelier ByDo uitgegroeid tot de allround modestudio van Nijmegen.

Als ondernemer zoek ik vaak de verbinding op met anderen. Zo heb ik in het bestuur gezeten van Vereniging van Image Professionals, scheef ik artikelen voor het magazine Quiltnieuws en doe ik elk jaar meet aan de Nijmeegse Kunstnacht, waarbij ik steeds aan andere kunstenaars gekoppeld word. In 2022 ben ik gastredacteur bij Vakblad Kleur & Stijl en ga ik lesgeven bij Regien Stategier Opleidingen. Zo zie je dat bij veel van mijn activiteiten mode, schrijven en creëren hand in hand gaan.

In 2013 besloot ik mij full time aan mijn atelier te wijden. Ik blijf me ontwikkelen door het volgen van opleidingen en cursussen.

Opleidingen:

2013 – Opleiding kleurconsulent, Regien Strategier Opleidingen
2014 – Opleiding stijlconsulent, IC Academy
2014 – Personal branding
2014 – Specialisatie glans en contrast, Academie voor Image Consultants
2015-2016 – Colours By Heart
2016 – Specialisatie kleding en identiteit, Regien Strategier Opleidingen
2017 – Herenstijl, Accent op kleur en stijl
2017 – Triple P coach, Home of Image
2018 – Life coaching – Atma Instituut
2021 – Detex – Textielwarenkennis Specialist

Bewaren

Bewaren