Naaitechnieken

Naaitechnieken

Basiscursus

Voor wie de basis van het naaien wil leren is de basiscursus nu nog leuker. Je gaat met vijf projecten aan de slag, waaronder een tas en een rok. Intussen leer je je naaimachine kennen en de meest belangrijke naaitechnieken, zoals ritsen inzetten, knoopsgaten maken, zomen en verschillende soorten afwerkingen. Lees verder…

Verken je naaimachine

Heb je een nieuwe naaimachine en wil je er snel mee aan de slag? Of heb je al jaren een naaimachine staan, maar kom je er niet zo goed uit hoe die werkt? Samen gaan we jouw naaimachine verkennen. Aan het eind van de workshop weet je hoe je een spoeltje maakt, hoe je de machine moet inrijgen en instellen en waar alle steken voor dienen.

Duur: 1x 2 uur
Prijs: 25 euro
Groepsgrootte: 3 tot 6 personen

Verken je lockmachine

Met een lockmachine kan je naden prachtig afwerken  en het werkt lekker snel. Maar soms is het ook wel lastig met inrijgen en instellingen. En wat kan je er nog meer mee, behalve naaien en afwerken tegelijk? Daarmee gaan we aan de slag in deze korte workshop.

Duur: 1x 2,5 uur
Prijs: 30 euro
Groepsgrootte: 3 tot 6 personen

Spoedcursus ritsen en knoopsgaten

Veel mensen hikken er tegenaan: (blinde) ritsen inzetten en knoopsgaten maken. Heb je al vijf rokjes bijna af, maar kan je jezelf er niet toe zetten de ritsen in te naaien? Of ben je bang je perfecte mantel te verpesten met knoopsgaten? Wij gaan samen uitgebreid oefenen in deze spoedcursus, zodat je voor deze technieken nooit meer je hand hoeft om te draaien.

Duur: 1x 2,5 uur
Prijs: 30 euro exclusief materiaal
Groepsgrootte: 3 tot 6 personen

Paspop op maat

Als je zelf kleding maakt is het heel handig om een paspop op je eigen maten te hebben. Paspoppen die je op maat kan instellen zijn vaak duur en geven vaak toch niet helemaal de juiste pasvorm.

Maar geen nood! Je kunt zelf ook gewoon een paspop maken op je eigen maten tijdens deze try-out. Met een oud shirt, tape en vulling gaan we zelf aan de slag. Met een hoop knippen, plakken en vullen maken we een kopie van jouw torso.

Prijs: 30 euro p.p. (excl. materiaal)