Patroontekenen

Patroontekenen

Een goed patroon is de basis van elk mooi zelfgemaakt kledingstuk. Als je toch je eigen creaties maakt, wil je natuurlijk ook dat ze perfect zitten. 

Patroontekenen: een rok voor elke gelegenheid

In zes lessen leer je verschillende rok patronen maken voor bijvoorbeeld een cirkelrok, kokerrok en a-lijnrok. Ook ga je aan de slag met een proefmodel, leer je aanpassingen maken naar pasvorm en krijg je handreikingen om te variëren op je basispatronen.

Voor deze cursus heb je basiskennis van naaien nodig, zodat je de proefmodellen kunt maken. Heb je nog helemaal geen naai-ervaring, dan kun je beter met de basiscursus starten.

Duur: 6 lessen van 2 uur
Prijs: €155,00 (incl. studio metermaatje en werkmap)
Groepsgrootte: 4 tot 8 personen

Patroontekenen: basisgarderobe

In acht lessen teken jij de basispatronen waarmee jij je hele garderobe kunt maken: een rok, jurk, mouw, broek en shirt. Ook ga je aan de slag met een proefmodel en leer je aanpassingen maken naar pasvorm. Zo heb jij de basispatronen om al ontwerpen mee te realiseren.

Ervaring met het maken van kleding is vereist. Als je weet hoe de verschillende kledingstukken in elkaar zitten is het makkelijker om ze te tekenen.

Studiebelasting: 8 lessen van 2 uur en wekelijks ca. 3 uur huiswerk
Prijs: €195,00 (inclusief studio metermaatje en werkmap)
Groepgrootte: 3 tot 6 personen

Patronentekenen: van basispatroon naar eigen ontwerp

Met jouw basispatronen kun je alle kleding maken die je zelf wil. Op basis van je eigen wensen en creatieve ideeën leer je hoe je een basispatroon kunt aanpassen naar je eigen ontwerp. Zo leer je coupnaden verplaatsen, mouwvariaties, zakken en nog veel meer.

Elke editie is weer net anders, omdat cursisten met andere vragen en verzoeken komen.

Ervaring met patroontekenen is vereist.

Duur: 3 lessen van 2 uur
Prijs: €85,00
Groepsgrootte: 3 tot 5 personen

Patroon aanpassen: van radarpatroon naar persoonlijke pasvorm

Weet jij niet welke in welke maat je jouw patroon moet tekenen? Of val je niet binnen één maat van de maattabel? En zit daardoor je zelfgemaakte kleding niet goed? Tijdens deze korte cursus leer je alle hacks die je nodig hebt om van een kant-en-klaar patroon een patroon in jouw eigen maten te maken. 

Duur: 2 lessen van 2,5 uur
Prijs: €65,00
Groepsgrootte: 3 tot 4 personen