Quilten

Beginnersworkshop quilten

Quilten Atelier ByDo

Wil je je eerste stappen op quiltgebied zetten? Kom dan naar deze beginnersworkshop. In vier lessen maak je een quilt van 45×45 cm. Het patroon heet rail fence. Het ziet er ingewikkeld uit, maar is juist een mooie start voor elke quilter.

Les 1: wat is een quilt? Hoe maak je de blokken?
Les 2: blokken aan elkaar zetten
Les 3: quiltsandwich en doorpitten
Les 4: bies

Prijs: €80,00 p.p. (exclusief materiaal)
Niveau: beginners die met een naaimachine kunnen werken
Groepsgrootte: 3 tot 6 personen
Duur: 4 x 2 uur

Caleidoscoop quiltworkshop

Quilten Atelier ByDo

In deze workshop gaan we caleidoscoopblokken maken met behulp van de Kaleido-ruler van Marti Michell. De caleidoscoop is een van de meest interessante quiltfiguren, omdat je werkt met alleen rechte lijnen en hoeken, terwijl het eindresultaat de illusie geeft ronde vormen te bevatten. Om dit effect te krijgen moet je elk blok heel precies in elkaar zetten. Daar gaan we in deze cursus mee aan de slag. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten waarin we een caleidoscoopquilt van negen blokken maken.

Les 1: kenmerken van de caleidoscoop, kleuren kiezen, werken met de mal
Les 2: blokken in elkaar zetten
Les 3: blokken aan elkaar zetten

Prijs: €90,00 p.p. excl. materiaal/ €100,00 incl. Kaleido-Ruler 2-8inch
Niveau: quilters die al wat verder gevorderd zijn
Groepsgrootte: 3 tot 6 personen
Duur: 3 x 3 uur

TEKSTiel

TEKSTiel Atelier ByDo

Stof en taal zijn mijn twee passies die ik in deze workshop met elkaar verbind. Je gaat aan de slag met drie verschillende stoffen die je zo aan elkaar naait dat je er bijvoorbeeld een quilt, loper, tas of kussensloop van kan maken (instructies worden uitgedeeld in de les). Vervolgens leer je verschillende technieken om tekst over te brengen op de stof. Kies voor jezelf een bepaald thema en stuur vooraf een tekst/gedicht en een afbeelding op die je tijdens de workshop kan gebruiken.

Dit thema biedt een onuitputtelijke bron van inspiratie en mogelijkheden. Daarom kan je kiezen voor een korte of uitgebreide, tweedaagse variant. Vraag naar de mogelijkheden.

Let op: materialen, kleuren en dessins kunnen afwijken van de foto.

Prijs: €50,00 p.p. incl materiaal per dagdeel
Niveau: alle niveaus
Groepsgrootte: 3 tot 6 personen

Silhouetten

Silhouet Atelier ByDo

Quilten

Silhouetten

AtelierBydo_silhouet1_kleinWIn deze workshops leer je hoe je met silhouetten een leuke, eigenzinnige quilt kan maken. Het patroon is ook los te koop voor 6,50 euro en kan besteld worden door een e-mail te sturen.

Prijs: 27,50 euro incl. patroon
Niveau: alle niveaus
Groepsgrootte: 3 tot 6 personen
Duur: 2 uur

Crazy quilt en crazy stitches

In deze workshop gaan we niet volgens een traditioneel AtelierBydo_crazyquiltquiltpatroon werken, maar creëren we een bont geheel van lapjes. Tijdens de eerste les gaan we aan de slag met crazy patchwork. Dit doen we met behulp van foundation paper piecing, maar dan op stof. In de tweede les gaan we oefenen met de crazy quilt stitches, om ons kunstwerkje helemaal naar eigen smaak af te maken.

Aantal lessen: 2x 2 ½ uur
Aantal deelnemers: 2 tot 4 personen
Kosten: €60,00 inclusief stitches pocket guide en patroon